Naoto Fukasawa (深澤 直人) és un dissenyador industrial japonès, nascut a la prefectura de Yamanashi el 1956. Es va graduar a la Universitat d’Art de Tama el 1980. Després d’haver estat el cap de la companyia nord-americana IDEO a Tòquio, va establir Naoto Fukasawa Design en 2003.

Entre els treballs de representació s’inclou el reproductor de CD de MUJI (part de la col·lecció permanent, MoMA Nova York), els telèfons mòbils “Infobar” i “neon” i la marca ±0 d’aparells electrodomèstics i distribuïdors. En els últims anys, ha publicat una sèrie de treballs nous amb empreses italianes B&B Italia, Driade, Magis, Artemide, Danese i Boffi, així com a Alemanya i el nord d’Europa, i han aconseguit una gran atenció.

“El disseny no és una cosa que jo genero, sinó una cosa que ja existeix in situ, tot el que faig és donar-lo de forma concreta.”
NAOTO FUKASAWA

En el passat, ha guanyat més de cinquanta premis, incloent el Premi d’Or americà IDEA, el Premi Alemany d’Or, el premi britànic D & AD Gold, el premi Mainichi Design i el 5è Premi Oribe. L’ha descrit Bloomberg Businessweek com un dels dissenyadors més influents del món.

Fukasawa va ensenyar a Musashino Art University i, a partir de 2014, imparteix classes de Disseny Integrat a la Universitat d’Art de Tama com a professor. Ha escrit llibres com An Outline of Design (TOTO) i altres autors com The Approach Ecological to Design (Tòquio Shoseki). A partir del 2012, és un dels codirectors de 21 21 DISSENY VISTA, el primer museu de disseny japonès.